Meerderheidsbelang Augias Flex in uitzendbureau Workfix

11 oktober 2023 | Nieuws

Uitzendbranche-specialist Augias Flex krijgt een meerderheid van de aandelen van Workfix in handen. Door de gedeeltelijke overname versterkt het Rotterdamse bedrijf zijn positie op de uitzendmarkt. Augias Flex heeft eerder al Zuidgeest en Adequaat Personeel overgenomen, de bedoeling is dat er meer gedeeltelijke of volledige overnames volgen.  

Door de gedeeltelijke overname van Workfix , dat onder de eigen naam blijft bestaan, krijgen de ondernemers van het Tilburgse uitzendbureau de kans om verder te groeien. Daarbij kunnen ze nu gebruik maken van de kracht van de Augias Flex organisatie. Daar werken 300 specialisten op het gebied van hr, recruitment, finance, legal, marketing en sales met de meest geavanceerde systemen.

Workfix is een specialist op het gebied van logistiek en transport personeel. Opgericht in 2017 zorgt het uitzendbureau er in de regio Brabant voor dat de logistieke processen van bedrijven niet in gevaar komen. Dagelijks zijn er voor Workfix 150 mensen aan het werk.  

“Voor ons is de gedeeltelijke overname door Augias Flex een fantastische kans. We dachten veel na over de continuïteit van ons uitzendbureau en een goede strategie richting de toekomst. Augias Flex geeft ons meer financiële zekerheid en ondersteuning. Dat maakt het mogelijk om gezond en succesvol te blijven, zodat we de komende jaren verder kunnen groeien en uitbreiden. We zijn er heilig van overtuigd dat we samen grote stappen gaan zetten,” aldus mede-eigenaar Daan Beekers.

Groeistrategie

Als vooraanstaande speler op de uitzendmarkt heeft Augias Flex een groeistrategie gericht op deelnames en overnames. Augias Flex neemt geheel of gedeeltelijk ondernemingen over die actief zijn op de Nederlandse flexibele arbeidsmarkt. Er is voortdurend interesse in nieuwe kandidaten die gebruik willen maken van de mogelijkheden die Augias Flex biedt. Of het nu gaat om een volledige of gedeeltelijke overname. 

Voor Operationeel Manager Rigard van Klooster is de deelname een win-win. “Met deze deelname krijgen we het beste van twee werelden; de ondernemersgeest van Daan, Bart en Freek, gecombineerd met de expertise en schaalbaarheid van Augias Flex. Samen kunnen we eerder onze gemeenschappelijke doelen bereiken dan wanneer we dit beiden op eigen kracht zouden doen. 

Augias Flex is opgericht door JEX en neemt geheel of gedeeltelijk ondernemingen over die actief zijn op de flexibele arbeidsmarkt van Nederland. Met het oog op 2025 wordt ononderbroken en strategisch gekeken naar overnamekandidaten. Hierbij ligt de focus op organisaties met omzetcijfers tussen de 5 en 15 miljoen euro, waar verbetermogelijkheden liggen op het gebied van onder andere recruitment marketing, backoffice, finance en IT.

Geavanceerde technologie

Organisaties die onderdeel worden van Augias Flex krijgen toegang tot krachtige, nieuwe recruitment technologie. Dit zorgt voor efficiënte administratieve processen, snelle financiële afhandeling en optimaal kandidatenbeheer. Zo kunnen ondernemers zich bezighouden met wat ze echt leuk vinden en waar ze goed in zijn: het vinden en begeleiden van kandidaten.

Op de foto: v.l.n.r.: Freek van Gool (Workfix), Joris Buijsman (Augias Flex), Daan Beekers (Workfix), Kees van Dorp (Augias Flex), Bart de Lepper (Workfix), Rigard van Klooster (Augias Flex).