Persbericht: Augias Flex neemt Adequaat over

15 juni 2023 | Nieuws

In een opwindende ontwikkeling binnen de uitzendbranche kondigt Zuidgeest, een bekende naam met ruim 50 jaar ervaring in de regio Groot Rijnmond en onderdeel van Augias Flex, met trots de overname van Adequaat Personeel aan. Deze strategische overname betekent een naadloze samensmelting van twee vooraanstaande spelers in de sector. Terwijl het personeel en de hoogwaardige dienstverlening van Adequaat Personeel onveranderd blijven, zal de naam ‘Adequaat’ geleidelijk aan verdwijnen.

Zuidgeest, met een indrukwekkende staat van dienst in de industrie, infratechniek, sloop en bouw gedurende meer dan een halve eeuw, bereikt met deze overname een belangrijke mijlpaal. De langdurige geschiedenis en uitstekende reputatie van Zuidgeest in de uitzendbranche, met een sterke focus op de regio Groot Rijnmond, vormen een solide basis voor verdere groei en uitbreiding. Adequaat Personeel sluit perfect aan bij deze strategie en versterkt de synergie tussen beide organisaties. Door het centraliseren van planning, sales, recruitment en systemen, kan er meer aandacht gegeven worden aan de business; opdrachtgevers en kandidaten.

“Zuidgeest en Adequaat Personeel delen dezelfde normen en waarden, met name wat betreft personeel en de omgang daarmee. Daarom heb ik alle vertrouwen in deze overname”, aldus Miranda Prins, directeur van Adequaat Personeel.

Augias Flex

Als vooraanstaande speler in de uitzendmarkt heeft Augias Flex een groeistrategie die gericht is op doelgerichte fusies, deelnames en overnames. De overname van Adequaat Personeel voegt een waardevolle partner toe aan het portfolio van Augias Flex, wat zich richt op de uitzendbranche in de haven, industrie, techniek, logistiek, productie, bouw en infra. Deze overname biedt niet alleen nieuwe groeikansen, maar stelt Augias Flex ook in staat om haar klantenkring, kennis en expertise direct te delen met Adequaat Personeel.

‘’Met het aansluiten van Adequaat Personeel bij Zuidgeest, maakt Zuidgeest een grote stap in het behalen van de doelen en de geprognotiseerde groei. Dit is Buy- en Build in optima forma, door ook nog waarde toe te voegen door andere aankopen naast de organische groei van Zuidgeest’’, aldus Rigard van Klooster, Operationeel Manager Augias Flex.

Augias Flex is opgericht door JEX en neemt geheel of gedeeltelijk ondernemingen over die actief zijn op de flexibele arbeidsmarkt van Nederland. Met het oog op 2025 wordt ononderbroken en strategisch gekeken naar overnamekandidaten. Hierbij ligt de focus op organisaties met omzetcijfers tussen de 5 en 15 miljoen euro, waar verbetermogelijkheden liggen op het gebied van onder andere recruitment marketing, backoffice, finance en IT.

Powered by JEX

Met de kracht van JEX-technologie, die door Augias Flex wordt aangedreven, kunnen zij en haar deelnemingen profiteren van geavanceerde technologische oplossingen. Dit stelt de intercedenten in staat om zich volledig te concentreren op persoonlijke aandacht voor kandidaten en klanten, terwijl efficiënte en geautomatiseerde processen worden benut.

Na eerdere overnames van FlexForces en Zuidgeest zet Augias Flex met de overname van Adequaat Personeel een belangrijke stap in haar groeistrategie, waarmee ze haar positie als betrouwbare partner in de uitzendmarkt verder versterkt. De gezamenlijke inspanningen zullen resulteren in een verbeterde dienstverlening en een breder scala aan mogelijkheden voor kandidaten en klanten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende websites: Augias Flex en Adequaat Personeel.